Restjessokken Lollipop 1Het verschil tussen handgebreide sokken en sokken uit de winkel zit hem in de prijs, de kwaliteit, de exclusiviteit en de liefde.

Het prijsverschil

Als je in een winkel bijvoorbeeld sokken koopt, dan worden deze in enorme grote hoeveelheden in grote fabrieken gemaakt en niet altijd onder goede omstandigheden. Hierdoor worden de prijzen laag gehouden.
Mijn prijzen liggen hoger omdat er bij mij gewoonweg veel meer tijd en duurdere grondstoffen in gaan zitten. Ik noem dit een eerlijker prijs.

Duurzame kwaliteit

Mijn producten zijn van ontzettend duurzame kwaliteit zijn waardoor ze veel langer meegaan dan fabrieks-producten. Daardoor hoef je niet vaak een nieuwe te kopen. Ik heb bijvoorbeeld al ruim 20 jaar dezelfde wollen sokken in mijn kast liggen en ze zijn nog prachtig.
De wollen sokken (en polswarmers) die ik brei zijn over het algemeen gebreid van speciale sokkenwol. De samenstelling is 75% wol en 25% polyester en is echt oersterk. Deze wol wordt bewerkt tot superwash-wol en daarmee kan hij op 40 graden in de wasmachine gewassen worden. Echt waar.
Ik was mijn wollen sokken trouwens niet na elke draagdag, want ze blijven veel langer fris dan katoenen sokken. Maar dat is een kwestie van elke ochtend even snuffelen 😉

De liefde

Mijn sokken worden met heel veel liefde gebreid, want ik vind het heerlijk om te doen. Ik kan mij zo voorstellen dat de medewerkers in de fabrieken waar reguliere sokken worden gemaakt, niet zoveel plezier hebben in hun werk als ik… en dat voel je als je ze draagt.