Weggeefkastje Bij mij in Schoorl 1Waarom zou ik een weggeefkastje maken?

Weggeefkastjes vind je in alle soorten en maten en met een verschillende inhoud. Boekenkastjes, koelkastjes met etenswaren (of kerstpakketten), kledingkastjes of gemengde kastjes.

Opruimen. Een weggeefkastje is voor jou een manier om van jouw overtollige spullen af te komen die nog een nieuw leven kunnen leiden. En het biedt anderen ook de gelegenheid om hun zolder- of boekenkast eens op te ruimen (als er bij jou uiteraard ruimte in het kastje is).

Samen delen is een heel fijn gevoel, want wat jij weg doet, kan nou precies hetgeen zijn wat een ander nodig heeft of goed kan gebruiken.
Bovendien zetten veel mensen er iets in terug als ze iets eruit gehaald hebben. Dat biedt voor jou de gelegenheid om te kijken of er soms nog wat leuks voor jou bij zit. Zo zit ik nooit meer verlegen om een goed boek; ik lees bijna alles wat er in mijn kastje terecht komt.

Gezelligheid. Het is ongelofelijk hoeveel positieve reacties er komen als je zo’n kastje neerzet. Voor kinderen geeft het een heel nieuw perspectief op het begrip “eigendom” want waarom zou iedereen alles nieuw moeten kopen en kunen we iets waar jij te groot voor bent, niet doorgeven aan iemand anders? Ze vinden het geweldig; echt een eye-opener.