Webshop met handgemaakte, duurzame en upcycling productenDuur of goedkoop?

Ik krijg regelmatig de vraag waarom mijn handgemaakt moois zo relatief duur is. Maar even vaak krijg ik de vraag waarom het zo goedkoop is…

Fabrieksprijzen

Als je in een winkel bijvoorbeeld sokken koopt, dan worden deze in enorme grote hoeveelheden in grote fabrieken gemaakt en niet altijd onder goede omstandigheden. Hierdoor worden de prijzen laag gehouden.

Creatieprijs en verkoopprijs

Mijn producten worden met de hand gemaakt in kleine, of zelfs unieke oplage. Daardoor gaat er veel meer tijd in zitten dan in een fabrieks-product. Als ik het minimumloon per uur zou vragen dan zou mijn moois veel te duur worden. Daarom geef ik een creatieprijs aan; dit zijn de daadwerkelijke kosten in tijd en materiaal en eventueel ontwerpen. De verkoopprijs probeer ik echter voor zoveel mogelijk mensen betaalbaar te houden.

Duurzame kwaliteit

Onthoud ook dat mijn producten over het algemeen van ontzettend duurzame kwaliteit zijn waardoor ze veel langer meegaan dan fabrieks-producten. Daardoor hoef je niet vaak een nieuwe te kopen. Ik heb bijvoorbeeld al ruim 20 jaar dezelfde wollen sokken in mijn kast liggen en ze zijn nog prachtig.