Waarom heeft Lijfeigenheid geen fysieke winkel, alleen een webshop?

Duurzame wattenschijfjes 3Klein maar fijn

Lijfeigenheid is een zeer kleinschalig bedrijf met een enorm groot hart voor de producten die gemaakt worden.
Het bedrijf is begonnen zonder startkapitaal, dus het huren van een winkel was geen optie. Toen ik mijn baan kwijtraakte door een burn-out en buiten elk financieel vangnet viel, besloot ik om iets te doen met hetgeen waar ik echt blij van word: het maken van mooie producten met grondstoffen die ik in huis heb. Hierdoor hoef ik niet (meer) te investeren. Upcyclen van textiel dus.

Van mij voor jou, met een verhaal

Bovendien vind ik het heerlijk om andere mensen blij te maken en die waarderen het moois dat ik maak gelukkig heel erg. Daarnaast deel ik verhalen uit mijn leven in mijn blog Hersenspinsels. Omdat deze verhalen direct verband houden met de producten die ik maak, onderscheid ik mij van anderen door het maken van moois met een verhaal.
Dit heet: van de nood een deugd maken.

Webwinkel

Mijn webshop heb ik zelf gebouwd. Het zakelijke en marketing-gedeelte van mijn bedrijf ligt mij veel minder dan de creatieve kant. Maar al doende leer je en dat is ook zo. Ik heb heel erg veel (online workshops gevolgd en merkte dat je nooit uitgeleerd bent…).