Posted on

Je eigen werk creëren.

Webshop met handgemaakte, duurzame en upcycling productenWat als je inkomen wegvalt door corona of anderszins? Ik heb toen dit mij overkwam, gekeken naar mijn sterke kanten: waar word ik gelukkig van? Van het maken van moois; gebreid, gehaakt of genaaid. Ik heb nog zoveel in huis dat ik hiervoor kan gebruiken. Ik moest mijn eigen werk creëren. Nee, ik heb hier geen officiële opleiding voor, maar mensen vinden mijn werk prachtig. Dat is toch de beste motivatie om hiermee door te gaan?

Maar om dat moois te verkopen heb ik een webshop nodig. Zelf maken? Dat heb ik nog nooit gedaan. Maar zoals Pippi Langkous al zei: “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”.

Inmiddels is mijn nieuwe webshop online en is mijn eerste bestelling binnen.

Daarnaast ben ik bezig met meedenken over hergebruik en upcycling van spullen die mensen wegbrengen naar milieustraten. Zonde als dat allemaal verbrand wordt; er zit allerlei bruikbaars tussen voor creatieve duizendpoten als ik.

Misschien heb jij ook wel onverwachte kwaliteiten waarmee je met wat hulp van anderen je beroep kan maken (want mensen willen vaak graag helpen; het vragen om hulp is meestal het probleem).

Laten we niet kijken naar wat er allemaal onmogelijk is, maar ons richten op wat er allemaal wel mogelijk is.

Als ik mijn eigen werk kan creëren, wie weet kun jij dit dan ook wel. Misschien gaat er een heel nieuwe wereld voor je open, net als voor mij.

Geef een antwoord