Wat gebeurt er allemaal in mijn atelier?

Arian breit buiten

Mijn atelier is eigenlijk gewoon mijn zolderkamertje, maar atelier klinkt zoveel beter en fijner.
In mijn atelier kan ik lekker fröbelen, knutselen, voezelen-vozelen, uitproberen en mijn creativiteit volledig zijn gang laten gaan.
Kortom, mijn atelier is "my happy place".
Maar breien doe ik het liefst buiten in mijn tuin, in de vrije natuur of in de winter bij mijn kleine houtkacheltje.

 

In mijn atelier, spijkerjasjeKijk hier hoe ik mijn spijkerjasjes upcycle.

 

Van broek tot tas 4Kijk hier hoe ik mijn spijkertassen upcycle.

 

Sjaal Sneeuwwitje 1Kijk hier hoe ik mijn sjaal Sneeuwwitje heb gemaakt.

 

Het verschil tussen recyclen en upcyclen

Flyer duurzaamheidDeze 2 termen worden nog wel eens verward, dus daarom leg ik het hier even uit:

Recyclen: van een afvalproduct wordt een nieuwe grondstof gemaakt om nieuwe producten van te maken.
Upcyclen: van een afvalproduct wordt iets nieuws, een mooier product gemaakt.

Waarom ik geen nieuwe stoffen gebruik

De kledingindustrie is een enorme doorn in mijn oog. Er wordt veel teveel kleding gemaakt en het overschot dat niet meer verkocht wordt, gaat verloren, wordt afval... Al deze kostbare grondstoffen zijn voor niets gewonnen en vaak met bloed, zweet en tranen in een ver land, voor veel te weinig geld geproduceerd. En voor wie? Voor niemand dus… een totaal overbodige verspilling van grondstoffen en energie. Tonnen aan “overbodig” textiel wordt jaarlijks vernietigd.

Lees verder...