Vintage oud-roze jasje 1Hoe kan ik mijn textiel een nieuw leven geven?

Er zijn natuurlijk veel manieren om de textiel die jij niet meer draagt, een nieuw leven te geven:

Doneren: Aan een bedrijf doneren dat de textiel kan upcyclen, zoals ik doe met Lijfeigenheid. Heel graag zelfs, vooral spijkerbroeken en -jasjes kan ik erg goed gebruiken.
Van kleding van een dierbare overledene kan ik heel mooie herinnerings-producten maken. Kussens, knuffels, quilts en ga zo maar door. Neem contact met mij op voor de mogelijkheden; die worden uiteraard op maat verzorgd.

Repareren. Er zijn talloze manieren om een broek met een scheur te repareren, om knopen opnieuw aan te zetten en om ladders en scheuren te camoufleren. Veel van deze methodes zijn bovendien erg hip (of als ze dat niet zijn, word jij een trendsetter 😉
Kijk voor inspiratie en handleidingen maar eens op bijvoorbeeld Pinterest. Of vraag het jouw eigen of iemand anders oma maar om eens om raad; zij kunnen het jou wellicht gewoon leren. En het is nog gezellig op de koop toe.

Naar een tweedehands winkel brengen. Veel tweedehandswinkels zijn erg blij met het textiel dat jij niet meer gebruikt. Hun klanten trouwens ook.

Een ketting-kledingtas beginnen. Met een aantal kennissen uit de omgeving zou je je kleding kunnen ruilen.

Gemeentewerf: In een textielbak bij de gemeentewerf deponeren. Zij zorgen voor de recycling ervan.